Ghidul autorului Ghidul autorului

Revista apare de doua ori pe an, in lunile iunie si decembrie. Pentru numarul din iunie manuscrisele trebuie trimise pana in data de 1 mai, iar pentru numarul din decembrie pana la data de 1 noiembrie.
Articolele se vor redacta atat in limba romana cat si in limba engleza. Va rugam sa manifestați foarte mare grija pentru corectitudinea traducerii in limba engleza.

 

Este recomandabil ca lucrarile sa fie bine structurate astfel incat sa asigure claritatea conținutului precum si esenta temei tratate. Toate articolele trebuie sa prezinte cercetari originale.

 

 

INSTRUCTIUNI PENTRU AUTORI

Titlul lucrarii - Se va scrie cu majuscule, Times New Roman, caracter 12, bold, centrat in partea de sus a pagini.

 

(rand liber)

Titlul primului autor Prenume NUME, Titlul celui de-al doilea autor Prenume NUME

Afiliere instituționala, Localitatea, Tara (Se va folosi Times New Roman, caracter 10)

(rand liber)

(rand liber)

Abstract

Manuscrisele vor fi trimise pe adresa de e-mail revistadeturism@yahoo.comAceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. . Lucrarea va include un abstract de 80-100 de cuvinte, urmat de 3-5 cuvinte cheie. Rezumatul se va scrie cu Times New Roman, caracter 10, italic, spațiat la un rand.

 

(rand liber)

Key words: 3-5 cuvinte cheie.

(rand liber)

Clasificare JEL: Se va trece unul sau mai multe coduri JEL, in care lucrarea poate fi inclusa din perspectiva subiectului abordat. Lista cu coduri o gasiti la adresa: http://www.aeaweb.org/journal/jel_class_system.html

(rand liber)

(rand liber)

1. INTRODUCERE

(rand liber)

Titlurile principale se scriu cu majuscule, caracter Times New Roman,10 puncte, bold, aliniate justified si numerotate. Va rugam sa lasati doua randuri libere inaintea fiecarui titlu principal.

 

Textul lucrarii se va scrie cu:

·  Times New Roman, de 10 puncte, justified,

·  spatiere la un rand,

·  format A4 standard, portrait,

·  marginile stanga, dreapta, sus, jos: 2,5 cm,

·  aranjare pe 2 coloane,

·  indentare 1 cm la inceputul fiecarui paragraf.

Pentru introducere formulați scopul lucrarii, motivatia temei alese si explicati pe scurt modul de abordare si argumentele necesare.[i]

 

(rand liber)

1.1.                  Analiza literaturii de specialitate

(rand liber)

1.1.1. Teorii recente

Subtitlurile si sub-subtitlurile se scriu cu caractere de propozitie, numerotate si indentate. Folosirea subtitlurilor sau a sub-subtitlurilor este justificata doar atunci cand intr-o sectiune apar cel putin doua astfel de subimpartiri. Nu folosiți note de subsol. Daca este necesar, recurgeți la note finale (endnotes).

(rand liber)

(rand liber)

2. TABELE SI FIGURI

(rand liber)

Tabelele si figurile sa fie dimensionate si plasate in corpul lucrarii asa cum doresc autorii sa apara in revista. Trebuie avut grija ca acestea sa se incadreze pe o singura pagina. Continutul lor se va scrie cu Times New Roman, caracter 10, iar titlul coloanelor tabelelor se va scrie cu Times New Roman, caracter 10, bold.

 

Titlul si numarul tabelelor vor fi poziționate deasupra acestora, iar titlul si numarul figurilor, sub acestea. Atunci cand este cazul se va menționa si sursa. Numarul tabelelor si figurilor va fi amplasat in corpul textului, intr-o paranteza, acolo unde se fac referiri la ele, de exemplu: (figura nr. 1); (tabel nr. 1).

 

Graficele trebuie sa fie clar executate astfel incat sa ofere copii alb-negru cat mai lizibile. Numerotați toate ecuațiile si formulele folosite plasand numerele lor in paranteze, in dreapta acestora.

Explicați abrevierile si acronimele prima data cand apar in corpul textului, chiar daca au fost definite in rezumat.

(rand liber)

(rand liber)

3. CITARILE IN CADRUL TEXTULUI

(rand liber)

Cand faceți referire la cercetari anterioare in textul articolului dumneavoastra, aveți la dispoziție urmatoarele posibilitati:

a) Pentru o singura referinta, cu un singur autor: (Nistoreanu, 2002).

b) Pentru o singura referinta, cu doi co-autori: (Nistoreanu si Dinu, 1997).

c) Daca preluați un citat, trebuie sa indicați pagina (p.), sau paginile (pp.): (Nistoreanu si Dinu, 1997, p.23)/ (Nistoreanu si Dinu, 1997, pp. 23-27).

d) Daca referința are trei sau mai mulți co-autori, ii veți indica pe primii doi si veți folosi expresia "et al": (Nistoreanu, Tigu et al, 1999).

e) Pentru referințe multiple: (Tigu, 2002; Dinu, 1997).

f) Daca citați mai multe lucrari ale aceluiași autor, le veți referentia in ordine cronologica. Daca autorul a publicat mai multe lucrari in același an, le veți distinge folosind litere mici ale alfabetului latin: (Nistoreanu, 1997a; Dinu, 2003b).

g) Abrevierile folosite pentru (editor) sau (editori) sunt (ed.) sau (eds.) Ediția sau edițiile se vor abrevia edn. sau edns.

 

h) Pentru referințele preluate de pe internet, acolo unde nu este precizat autorul, veți indica, intre paranteze, adresa web.

(rand liber)

(rand liber)

4. CONCLUZII

O secțiune de concluzii este necesara. Concluziile pot recapitula punctele principale ale lucrarii, dar nu trebuie sa reproduca rezumatul. Ele pot cuprinde aspecte legate de importanta lucrarii sau pot oferi sugestii referitoare la aplicații ale acesteia sau direcții de extindere a cercetarilor.

 

(rand liber)

(rand liber)

BIBLIOGRAFIE

(rand liber)

Lista bibliografica trebuie sa includa doar lucrarile la care s-a facut referire in text, ordonate alfabetic, dupa numele de familie al primului autor, sau al editorului.

 

·  Pentru carti, preluați modelul: Numele de familie al autorului, inițiala (inițialele). (Anul publicarii) Titlul(italic), Denumirea editurii, Localitatea de apariție.,

 

Exemplu:

Nedelea, Al. (2003) Piața turistica, Editura Didactica si Pedagogica, București.

 

·  Pentru periodice, preluați modelul: Numele de familie al autorului, inițiala (inițialele). (Anul publicarii) Titlul (italic), Denumirea periodicului, volumul (numarul), paginile care-i revin articolului.

 

Exemplu:

Powers T.F. (1993) A Look Back, A Look Ahead, Journal of  Hospitality & Tourism Research, 17(1), pp. 1-14.

· Pentru documente descarcate de pe internet, menționați numele autorului (daca este precizat), titlul complet al documentului, titlul complet al lucrarii din care face parte, adresa web, si data la care l-ați accesat.

Exemplu:

Vrinceanu C., Site-urile de turism, in cautarea modelului de business,

http://www.wall-street.ro/.../Site-urile-de-turism-in-cautarea-modelului-de-business.html , 2007.


[i] Precizari importante

·       Va rugam sa nu depasiti 8 pagini, incluzand bibliografia si anexele.

 

·       Nu numerotați paginile.

·       Lucrarile trimise trebuie sa fie formatate in Word cu extensia doc.

·       Articolele care nu respecta instructiunile vor fi respinse inainte de a fi date la peer review.