ARHITECTURI PENTRU APLICAŢIILE MOBILE  ŞI DISTRIBUITE. - null ARHITECTURI PENTRU APLICAŢIILE MOBILE ŞI DISTRIBUITE. - null

ARHITECTURI PENTRU APLICAŢIILE MOBILE ŞI DISTRIBUITE Aplicaţiile mobile reprezintă o provocare pentru lumea dezvoltatorilor de software. Evoluţia tehnologică s-a mutat dintr-o zonă a aplicaţiilor desktop către o zonă a aplicaţiilor distribuite şi în special rulabile pe dispozitive mobile pentru o mai mare disponibilitate. În lucrarea de faţă sunt prezentate arhitecturi folosite pentru realizarea aplicaţiilor mobile distribuite şi pentru modul de conectare al acestora la internet. Sunt prezentate arhitecturi de Cloud, de reţele intranet şi principiile avute în vedere în construirea unui intranet. Sunt analizate entităţile utilizate de către un sistem informatic cadastral precum şi standardul CADASTRU 2014.
ARHITECTURI PENTRU APLICAŢIILE MOBILE ŞI DISTRIBUITE.

Revista Română de Informatică şi Automatică

Volum 22 | Număr 3 | Publicat la 03/09/2012 | ISSN  1220-1758 | eISSN  1841 - 4303

Autori:
Alin Zamfiroiu [1] | Emanuil Rednic [2]
[1] Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică, I.C.I. Bucureşti - [2] Academia de Studii Economice, ASE Bucureşti
Rezumat
Aplicaţiile mobile reprezintă o provocare pentru lumea dezvoltatorilor de software. Evoluţia tehnologică s-a mutat dintr-o zonă a aplicaţiilor desktop către o zonă a aplicaţiilor distribuite şi în special rulabile pe dispozitive mobile pentru o mai mare disponibilitate. În lucrarea de faţă sunt prezentate arhitecturi folosite pentru realizarea aplicaţiilor mobile distribuite şi pentru modul de conectare al acestora la internet. Sunt prezentate arhitecturi de Cloud, de reţele intranet şi principiile avute în vedere în construirea unui intranet. Sunt analizate entităţile utilizate de către un sistem informatic cadastral precum şi standardul CADASTRU 2014.
Cuvinte cheie:
Aplicaţie Mobilă, Aplicaţie Distribuită, Arhitectură, Sistem Informatic, CADASTRU 2014

Bibliografie

Mobile Information System, How to Build with Case Study - AL-SAYYED, R.M.H.; MANASEER, S.; RABABEH, O. - , International Journal of Interactive Mobile Technologies , 2010Evaluarea articolului: