Revista "Studia Securitatis" (ISSN 1843-1925) este o publicatie academica, cu o frecventa de aparitie de trei ori pe an, propunand studii din domeniile securitatii internationale, nationale, comunitare si private, precum si analize de securitate militara, economica, sociala, politica,  s.a.

 

Studia Securitatis este o revista stiintifica acreditata categoria B+ de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior, din Romania (CNCSIS) si indexata in Baza de Date Internationala Copernicus.

 

Aceasta publicatie este destinata diseminarii rezultatelor obtinute in activitatea de cercetare stiintifica de catre cadre didactice universitare, cercetatori si specialisti in domeniul securitatii, din tara si strainatate.

Revista "Studia Securitatis" (ISSN 1843-1925) îsi propune sa prezinte specialistilor si publicului avizat cercetari valoroase în urmatoarele arii tematice:

 

I.     Dupa criteriul spatiului de securitate:

a)   securitate globala

b)   securitate regionala

c)   securitate nationala

d)   securitate comunitara

e)   securitate privata

 

II.   Dupa criteriul domeniului de securitate:

a)    securitate militara

b)    securitate politica

c)    securitate economica

d)    securitatea mediului

e)    securitate culturala

f)     securitate judiciara

 

III. De asemenea, ne propunem sa cuprindem în aria tematica a preocuparilor noastre aplicatii de securitate precum: securitatea rutiera, securitatea alimentara, securitatea muncii, securitatea informatica s.a.m.d.